v VAJI vaj,,vVajiV@j"-i

 

:)) takole je po skupinski vadbi ter ,,vVajiVaj”-i opisal naš hvaležni udeleženec v Kranju

,,Udeležil sem se kar nekaj tehnik in vaj dihanja ter sproščanja, a tale od gospe Brigite je bila malce drugačna. Vaje sem se po srečnem naključju udeležil ravno večer pred pomembnim dnevom, kar mi je res pomagalo umiriti in sprostiti tako um kot telo. Med vajo smo se poleg dihanja selili pa raznih človeških organih in občutljivih točkah telesa, poleg tega pa je bilo tudi nekaj elementov fizičnega gibanja in utrjevanja gibljivosti našega telesa. Odlična kombinacija in se še bom udeležil teh skupin in vodenja, kajti le-to daje poln izplen in koristi. Hvala🌞 Milko …


Kvalitete sobivanja našega bodo vedno soodvisne po nas samih
in se pričenjajo že v rosnih letih znotraj nas samih samo
(beri ... svetovi notranje higijene)
.

Zdajšnji ljudje so še vedno neizmerno zaverovani v pravilnost samih načel.

Za svoja najvišja merila, tistih, ki ga v nekaj popolnoma prepričajo, še vedno uporabljamo le dokaze iz fizičnih ravni.  Zaslepljeni do teh mer, da o podatke niti podvomiti ne smemo več, saj so jih samooklicane eminence tega sveta povedale skozi ekrane…  do te mere, da se jim zdaj lahko le še sledi. Medijski bogovi z vse večjo intenziteto vplivajo na naše dojemanje resničnosti in še preden se zavemo, programi samodejno delujejo skozi nas… medtem, ko mi sami le še glodamo navržene, že stokrat prebrane kosti.

In kako zdaj od tu … za vnaprej!!!

Da bi lahko svet okrog sebe spet uspeli doživljati tudi v občutju sebe, bo čimprej potrebno reči preplitkemu, preozkemu pa plehkemu in lenemu dihanju samo še adijo ...
smo 🌞🌞 atraktivnejši veji (žensko/moški principi) po pra-sesalcih

Kadarkoli se pogovarjamo kdaj in kaj bi iz in po ,,vVajiVaj”-i, bo najbolj nujno doumeti, da si naj bi do več dobrega počutja v prvi vrsti prizadeval vsak SAM, namesto, da se samo čaka in si odpravljamo samo posledice nastalih težav, vzrokov pa glih ne.  Tako so priučene že skoraj vse družine, posledično pa tudi še družba sama. Smo telo vedno prežeto z mislimi, čustvi in vpeti še v dušo samo. Vse vpliva na vse in tako hitrih rešitev ni za pričakovati.  Večina se premalokrat zaveda, da bi v svoj prid lahko pokoristili tudi še zdravilne možnosti iz dihanja. Z dejanjem vezanih tehnik dihanja, se lahko preko zavestnega živčnega sistema (počasno, globoko, mirno in enakomerno dihanje) vpliva na podzavesten živčni sistem in posledično hkrati tudi na telo. Ko pa se ujame ritem obeh dveh, se lahko deluje hkratno tudi od znotraj nazaj na našega duhu.


Postajati budnejših in pa suptilnejših narav (preberi ... sonaravno prebivati) bo vedno odličnejša izbira za vse Zemljane, vsaj za tiste, ki se še spomnite, da kaj takega obstaja … saj se
ponudijo čudovite priložnosti🌞, da
priklopiti si svoje dihanje nazaj v udih sam 💚💚💚


Pazimo, ni vec kar vseeno, kako se zdaj lahko da v nas dihati:))

VAJI vaj

so smeri znotraj pri občutju in edino naš občutek daje pravi smisel tukaj zemeljskemu Življenju, sicer bomo obstajamo le še kot eni ubogi robotkoti 😢😢😢

Zaradi spodaj orisanega nam dihanje samo z leti postaja monotono, plitko in pa plehko in še prelenobno. Ko je dihanje tako okrnjeno gredo naši filingi stran in operirati pričenjajo samo še naši možgani sami. Tako sčasoma postajamo vse preveč ranljivi, saj si pri samih občutkih nismo več tukaj in pa na ti.

 In prav zato smo se zdaj znašli na prelomnici materialne vrednosti

Ko se giblje ali govori, se tega mita niti ne zmoremo zavedati, zato so nam potrebni časi. Znotraj, v nam, pa obstajajo premehka tkiva, ki s časi nimajo nič skupnega. So mehkejša od nas samih. So tudi sorodno zapeljiva v ene  iste načine zatečenih vzvodov, ki se nam zato zgradijo skup (družinski vzori). In zato po večini vsi hipno pomišljamo prav tako kot so pomišljali sami predniki. V zrelih letih nam tako hipno pomišljanje dela še dodatne izziv, saj je čas levitev. To pomeni, da bo treba kaj storiti, da se preraste družinski okvir in se znebimo balasta ali pa se nam zgodi, da se za vedno izgubimo.  Za naše svobodno sodelovanje bi morala tkiva znotraj nas ostajati mehkejša od nas samih vse do smrti.  Pa po navadi ne gre čisto tako gladko. Teža lastnih dogodkov nam sproti ta stanja samo še poglablja in v nas postajajo hkrati tkiva vedno bolj nesuptilna, soodvisno tudi, kako so se domači za našimi hrbti obnašali in z nami pogovarjali, kajti mi kot mali otroci smo vsrkali čisto vse. Da, stari starši so zahotirali skozi interpretacijo vsakega dogodka naše starše in oni nas same in mi svoje otroke, in tako gre vsa stvar naprej. Tkiva znotraj v nas torej postajajo s časi preplehka in pa zakrčena, občutek splahni in obstaja osnova, da postane naš odziv premlačen in škoden nam samim pa tudi drugim… samo da sami tega tudi ne spoznavamo več.  Govorimo vam o vzrokih za stanje med sodelovanji pri najvitalnejšimi notranjimi organi in vzorčenjem, ki za njimi takrat poteka. To nam hkrati določajo vsa naša notranja odzivanja in smeri znotraj do pomišljanja.

 Da se v sistemu lahko odrešujemo svojih lastnih anomalij, bo vedno soodvisno le po samih kisikih … ali jih bo sproti vedno dovolj za zdravejše načine pomišljanja ali pač ne!!  Ali se nam bodo ti sproti porabljali le kot gorivo za gibanje ali pa ga bomo znali ohranjati tudi si še za v pomišljanja.


..vVaji@j"-i


Naloga vadbi ,,vVajiV@j".i namreč si, da
nam ta stanja nazaj spet odmehčavaš, nam sproti prožiš nazaj sam občutek in nam sproščaš pretoke znotraj nas do teh mer, da se nam bodo lahko spet razpirale poti po poti za kisike🌞 in da ta naš svet spet lahko prehaja nazaj k realnostim


Zato si dihanje samo zdaj nam edina naša strukturna pot, da bi si sproti lahko kar sami sebi od znotraj našega počutja ponovno nazaj v sebi vzpostavljali si svoje rede???
Smo atraktivno razviti veji pri pra-sesalcih, pa se nam brez razširjenega in poglobljenega udiha dolgoročno ne bo več izšlo ??
Svet se spreminja, mi pa takoj za njim!


Vadbi iz in po ,,vVajiV@j”-i sta nam torej postali zlata vredno ogrodje :))

Vadbi sta ogrodje in ena čisto preprosta pot za kako pridobiti nazaj si subtilnejše in zavestno vezane udihe, da nam lahko spet nazaj razpirajo se poti za kisikove delčke (beri kisike), saj nam zmoreta delovati znotraj telesa in čustev ter istočasno od znotraj nazaj na samega duha, mimo škod za ZdravJe samo! Z polaganjem dlani po telesu in udihih, si vsak lahko kar SAM v sebi razbremenjuje prenatrpanosti znotraj telesa. Razpušča si stara postana stanje (ponotranjena higiena) ter si hkrati dovoljuje, da se mu polagoma sama tkiva izkrčavajo. Tako si zmore vsak sam urejati pot kisikov. Pri obeh vadbah, si bo kar vsak sam sebi sinhrono posegal po globinski regeneraciji ravno tam, kjer se v tistem trenutku potrebuje. In takrat se mu bo potem znotraj pri krvi spet zmoglo pretakati več kot dovolj kisikovih delčkov (beri .. zgibajo se) in bodo z lahkoto prehajali tudi nazaj gor vse do naših ta malih možganov!

Vzorce v dihanjih si zmore nadgradit le vsak samo on/ona sama. Druge rešitve ni! Nobeden terapevt tega ne zmore preurediti nam. Za vse to se nam potrebuje le nekaj osnovnega znanja, čas in samo-kultiviranje nam samim.

Postopoma si sproti uspemo zagotavljati in pa trajnostno vzpostavljati delovanje po nas samih in se hkrati spet  odpirati tudi za sodelovanja za navzven :)) tako, da pristajami mi sami tudi resnično ozemljeni sobivati .

 

Vse, ker je navedeno se lahko dosega samo zato ker se ne vklaplja misli in se skoz deluje mimo besede in mi lahko čez zgodbo iz ,,vVajiV@j” postajamo bolj in še bolj suptilni ter hitrejši od naših mentalnih procesov in zato učinkovitejši od vseh bralnih navad. Zato se nam takrat z lahkoto prehaja ven iz svoje cone lagodij. Te cone ugodij&lagodij so samo naše razvade, ki so našim očem neprepoznavne. Obstajajo v nas kot posledice anomalij v načinih iz samega pomišljanja, pa so nam samim prav zato nedoumljive. To nam bo čez vadbe hkrati razpada kar same po sebi in zato se potem mi sami veliko lažje znajdemo. Zaradi doseganja pravilnejše mere kisikov pri krvi se nam samim sproti in postopoma razgrajujejo vsi  načini iz ta starega pomišljanja. Vzorčno nam izginjajo sami pra-stari vzorci vzporedij pa anomalije, brez da bi mi sploh kaj zaznavali. Končno se postopoma v nas zmorejo nazaj naseljevati enakovredne mere od znotraj samih čustev in duha (zlate ere časi),  kar nam brez prisil prinese nazaj brezpogojna sodelovanja. Vse to ravno zato, ker smo si “od znotraj” postopoma kar sami uravnavali hkrati pretoke po vseh naših najvitalnejših organih, to pa so… pljuča, jetra, vranica, ledvici ter zdaj zelo aktualno.. tudi nazaj po pot iz samega srca.

Dodatni doprinos zgodbe iz ,,vVajiV@j”-i je tudi še to, da nam to ogrodje zmore opolnomočiti si mostove med zavednimi in nazaj do nezavednejših ravni, kar nam blažilno vpliva na vse nas na način, da se nam hkrati odpira za nas same res ta najbolj prave smeri po poti samega srca in hkrati najlepših verzij vizij (preberi … jasnih družbenih sfer).

Pozor: Zaradi vsega skupaj je nujno, ne le spoštovati temveč tudi upoštevati vso ureditev znotraj ogrodja vadb iz in po ,,vVajiV@j”-i, saj nam bosta ti dve vadbi samo takrat uspešno dodajali po naših življenjih trajnostni doprinos vsakemu posamezniku pa tudi družbi celi 🙏🙏🙏 (urejenejša družinska okolja)


Ni vseeno kako so urejeni napi odnosi.
Vedno kadar se bomo mi sami ali naši najbližji znašli sredi nesoglasij, neprijetnosti, šokov in stresov, nam bodo od znotraj nas nastajale anomalije in poškodbe po energijskih poteh tako osebnih družinskih kot narodnih
in ti utisi (anomaliji (2)) se bodo lahko po vadbah iz in po ,,VajiV@j"-i sinhrono razpustili
sicer se jih v primerih smrti vedno vse skupaj ponese v onostranstva kar s seboj


🌞🌞

...za vedno velja,
da le takrat, ko se vsak sam osvobodi bremenov preteklosti, zmore,
da si do dobra izkoristi čase po sedanjostih :))

Trenutni ti stari načini iz življenja so prezateženi (kdo bo koga) in nam ne znajo več podajati tudi naše varnosti. Živeti nazaj v udihih bi nam poleg varnosti lahko dodajalo tudi več spokojnosti in pa razgledanosti na vseh straneh, ne pa le v eno samo kje in kako za vnaprej :))

Vzorec dihanja si zna nadgradit vsak le samo sam. Druge rešitve ni! Nobeden terapevt nam tega ne zmore privzgajati. To nam lahko zmore urediti le samo-kultiviranje znotraj pri nas samih. Postopoma si sproti uspemo zagotavljati in pa trajnostno vzpostavljati delovanje po nas samih, da se hkrati  odpiramo tudi pri sodelovanjih za navzven :)) in pristanemo bivati tudi ozemljeni. Vse, ker je navedeno se lahko dosega samo zato ker se zraven šteje, da se nam ne vklapljajo zamisli in se ves čas deluje mimo besede! Takrat lahko mi čez zgodbo iz in po ,,vVajiVaj”-i postajamo bolj in še bolj suptilni ter hitrejši od naših mentalnih procesov in zato učinkovitejši od vseh bralnih trenutkov. Zato se takrat z lahkoto prehaja ven iz svoje cone lagodij. Te cone ugodij&lagodij so samo naše razvade, ki so našim očem neprepoznavne in obstajajo v nas kot posledice anomalij v načinih iz pomišljanja, pa so nam samim prav zato nedoumljive. To nam čez vadbo hkrati razpada kar same po sebi in zato se mi sami veliko lažje znajdemo. Zaradi doseganja pravilnejše mere kisikov pri krvi se nam samim sproti razgrajujejo vsi  načini iz ta starega pomišljanja in vzorčno nam izginjajo sami pra-stari vzorci vzporedij pa anomalije, brez da bi mi sploh kaj zaznavali. Končno se postopoma v nas zmorejo nazaj naseljevati enakovredne mere od znotraj samih čustev in duha (zlate ere časi),  kar nam brez prisil prinaša nazaj brezpogojna sodelovanja. Vse to prav zato, ker smo si “od znotraj” postopoma kar sami uravnavali pretoke po vseh naših najvitalnejših organih, to pa so… pljuča, jetra, vranica, ledvici in zdaj zelo aktualno.. hkrati še po pot iz samo srca našega.


..vVaji@j"-i

V par letih se je že izkazalo, da sta vadbi znotraj skupine ,,vVajiV@j” in sistem Dihaš.si, ki jih vodi Brigita Jevnikar-jeva kar sama, … na primarnih ravneh prav prijetno pomirjevalne, antistresne in imajo zaradi nirvane naboje pomlajevalnih narav. Obe vabi sta primerni tako kot preventiva kot tudi kurativa za vsakega od nas. 
Ko smo v Kranju ter Ljubljani začeli z skupinskimi rednimi vadbami, sta ti dve vadbi dobivali tudi zaokroženo obliko in sta že marsikomu spreminjali tok življenja do pozitivnejših smeri

Vadbi iz in po ,,vVajiV@j”-u nam zmoreta vsem nam le na najboljse sooblikovati nam ta najlepsi svet :))

💛💛💛


Vsak pri sebi lahko vedno sliši samo tisto, kar je sam pri sebi že doumel🥲🥲🥲, pa je zato stran od nam znanih poti in con lagodij skorajda nemogoče (pasti meditacije).

Zdaj pa si bomo z ogrodji ,,vVajiV@j"-i in sistemu Dihaš.si ter s pomočjo narave same
znali v tišini kar sami, od znotraj, za nas same svoje meje brezpogojno, lažje pa najceneje, predvsem pa še najbolj bistveno tudi VARNO premikati si jih.

 

Ciljno sta obe dve vadbi uravnalni

*** aktivnejšim v generacijah, da si že kar sami sproti razbremenjujemo posledice pretresov ter še bolj nujno, da se znebimo tudi prastarih posledic skrbi ter da se nam hkrati nazaj pridobiva primernejše doze kisikov povsod tam, kjer nam jih že primanjkuje

*** starejšim v združbi sami (v lažjih verzijah) pri vzdrževanju pozitivnejših drži do življenja samega! Da si lahko sami poboljšajo “udih” in si nadgrajujejo doze kisikov znotraj svojih teles ter si tako ohranjajo prožnost in vedrino v pozno starost.

Za vse pa naj velja, da si v teh vadbah lahko okrepimo samo-zavedanje, zbistrimo svoje misli in na dolgi rok ohranimo samo vedrino duhu, ker si krepimo imunski sistem ter se izognemo škodljivosti pretiranih zahtev iz tehnologije (ta naš čudežni svet računalništva)


Torej sta obe dve vadbeni obliki skupaj od znotraj ,,vVajiV@j”-i oblika suptilnega in pa zavestno vezanega dihanja s polaganjem dlani,
ki sta namenjeni vsem nam za lažji spanec, saj se nam je omogočila vsakodnevna razbremenitev in psihična sprostitev iz vsake sprotne čustvene anomalije

Poleg vsega se pri rednih vadbah pridobiva tudi trajnostni doprinos, saj je tu izredno močna podpora za v SISTEM ŽLEZ Z NOTRANJIM IZLOČANJEM. To je od znotraj, po samih endokrinih sistemih. Če si bomo le te začeli ter jih sproti sami uravnali na prijetnejši in neprisiljen načine v suptilnejših vadbah od nas samih ter v tišini sami (mimo besed samih) znotraj uvedenih ogrodij, si zmoremo zagotoviti tudi, da se pričenjajo počasi nazaj urejati nam tudi žleze same po sebi, ker so se le te že navadile na drug ustroj. To pa nam seveda okrepuje imunske sisteme do teh mer, da imajo vadbi tudi trajnostno korist in pa doprinose k mladostnejšemu videzu .. vsako leto bolj.

Vadbi sta dobili sproti tudi razširjeno obliko skupinskih vadb (1-2,5 šolske ure). Skupinski vadbi sta nam trajnostno najkompleksnejši, saj se nam hkrati uravnava sistem znotraj ŽLEZ z NOTRANJIM IZLOČANJEM, da si lahko sproti soustvarimo hormone sreče in zaradi tega še močneje ojačamo si same imunske sisteme.

Zato lahko vadbam iz in po ,,vVaji@j”-i danes hvaležno rečemo že:


ZLATA VRATA za na SREDNJA LETA

Vadbi iz in po ,,vVajiV@j” in sistem Dihaš.si so ciljno ter trajnostno uravnalni hkrati z namero, da si naj vsak posameznik brez besedi in kar sam sproti uravnava svoja občutja, si zaznave po širili in ne le globi, in to čisto neodvisno od tega, kar on sam po sebi že zdaj prepoznava. Praktično nam bodo te vadbe pomagale, da si bo naše telo lahko kar samo sproti pridobivalo nazaj več dodatnih zaznav, ki se jih ne da prijeti in pa videvati s prostimi očmi, pa vendar obstajajo in bodo nujno potrebne vsakemu posamezniku pri sporazumevanju znotraj nastajajočih svetov (Er vodnarskih)


ZLATA VRATA
za naša
SREDNJA LETA

 

Naša kritična leta sovpadajo v obdobje od 36. pa vse nekje do starosti 72. leta, ko sami vrednostni sistemi padajo na preizkušnje. Če bomo sproti vedno znova sistemsko razdihani na vseh štirih straneh neba in tudi v sebi, bi se v nas vse skupaj drugače posodabljalo in nam bodo vsa stanje tudi bolj čista (beri brez primesi zla!), razumljena in na široko povezljiva. Takrat se bomo vsi lažje znašli in posledično delovali bolj transparentno za naprej tudi znotraj vsake delujoče skupine (družina, okolica, služba in združba)💛💚💚

 

In komu poleg generacije srednjih let se še posebej sme naprej priporočati vadbi iz in po ,,vVajiV@j”-i ?!!

(na vseh spodaj navedenih situacijah je namreč ravnovesje znotraj družin že prestresno, odnosi se od zunaj začnejo krhati in je lahko resneje ogroženo počutje vsem članom od znotraj samih družin)

 

  • vsem pri odpravljanju posledice stresov, preobremenjenosti, čustvenih težav in podobnega, saj si bomo znali pomiriti si kaose znotraj sebe
  • še posebej tistim, ki so morebiti žrtve mobingov, tako na delovnih mestih ali znotraj družin samih … da se spet prihaja nazaj do sveže energije, ker lahko drugače ostanemo ujeti od znotraj prehudih šokov
  • preventivno pri preprečevanju samih izgorelosti … da se ponovno lahko zaznava in spet spoštuje in ceni sebe, ne samo drugih 
  • ženskam pri lajšanje predmenstrualnih težav (tesnoba@sitnoba) in pri lažjih prehodih iz menopavz, saj se bo ponovno  lahko povezala ne samo zgornja, ampak tudi srednja in spodnja polovica v telesu (odplavljati si sprotno zakrčenost).
  • mlajšim upokojenim pri odpravljanju plitkih dihanj ter za poboljšanje samega spanca in ohranjanje suverenosti na poljih pri odnosih
  • posebej priporočamo, da se ,,vVajiV@j”-e poslužujejo vsi tisti, ki so bili bilo kdaj že deležni družinskega nasilja kot pomoč pri odpravljanju groz, strahu in pa notranje stiske (a je potrebno intenzivno izvajati vadbi vsaj leto in pol). Še posebej za odraščajoče otroke, ki so se nič krivi znašli sredi teh borb.
  • vadba ima vodilno terapevtsko vlogo pri družinskih terapijah zaradi reševanja karmičnih vozlov, vsem vpletenim, ki jih pač ni videti, pa so vendarle na časovnicah močno poudarjeni
  • praksa je pokazala, da vadba odgovarja tudi v zgodnji dobi nosečnosti (do 6 mesecev), še posebej vsem nosečkam, ki so se znašle v nesigurnostih
  • posebno je vadba namenjena tudi za doječe mlade mamice(kadar imajo otročki težave pri umirjenosti), da bo znala mamica vzpostavljati pri sebi svojo toplino, milino in mir, kar prinaša, da bosta lahko umirjeno sodelovala tako mati kot naraščaj
  • in pa vsem tistim, ki se že zavedamo, da bo potrebno sproti sproščati svoje pretočnosti pri sinergiji in ostriti si občutek mimo ega svojega


..vVaji@j"-i


ZLATA VRATA za na SREDNJA LETA

Oblike iz subtilnih in pa zavestno vezanih dihov se izvajajo v mirnejšem ozračju doma, lahko pa tudi zunaj v naravi. Pripravljene so tako, da so družini prijazne in so namenjene različnim generacijam. Tehnike izvajamo sede na stolih, udobnih naslonjačih, lahko ob robu postelj, seveda lahko tudi stoje, nikakor pa tehnike ne izvajajmo na tleh. Takrat se namreč povezujemo na svoj udih in z njim sproščamo prenatrpanosti ven iz naših notranjih organov skozi kanale pljučnih kril, jetr, obeh ledvic, vranic pa se potrebuje pokončna drža, tako da se naša hrbtenjača izravna. Možno pa je v primerih bolezenskih stanj in smo v postelji ali pa ponoči, kadar se nam pač ne spi … da se izvaja samo tisti del, ki je namenjen za večerno potrebo.

Vadbi iz in po ,,vVajiV@j"-i in skupine Dihaš.si

... po BrigitiJevnikar-jevi

Pri obisku delavnic ali pri izobraževanjih v okviru naših ponudb vsak posameznik v celoti prevzema odgovornost za svoj način sodelovanj … tudi na način, da se pri vadbi sami sodeluje do točk, ko se vsak še res prijetno počuti. Potem se lahko nadeluje tako, da se nadalje samo s poslušanjem, tako da se sedi ali leže in mimo naporov samo še umirjeno počiva in pa v mislih sledi procesom