O dihanju

Dihajmo, da smo lahko nadihani, prožnejši in spontanejši kot doslej

Sodobni ljudje smo se zdaj že razvadili na farmacevtsko pomoč in zapakirano prehrano!! Celotna združba je zdaj žal že naučena, da se samo rešujejo posledice težav ter da si sproti najdemo vse vrste instant rešitev, vsak na svoje načine. Nismo pa priučeni, da se lahko da upočasniti svoje načine sobivanja, si umiriti silo gibati se ter si poiskati in sprostiti tudi izvore naših problemov*** O dihanju se premalo govori, a kisiki so telesno gorivo na celičnem nivoju in se z njim napajajo tudi naši možgani in gradi se tudi naše mišično tkivo. Edino le veliko bolj izpopolnjeno dihanje samo znotraj nas samih nam bo zatorej zmoglo s kisiki nazaj napolniti vse celične ravni znotraj telesa.

O tehničnih podrobnostih v dihanju vas opozorijo medicinski priročniki in stroke, tu vam pa osvetlimo njih pomen 

Ve se, da se lahko kar nekaj časa živi brez prehrane, par dni brez vode, brez zraka, oz. brez dovolj kisikovih delčkov pri celicah pa nikakor ne gre. 

Tudi vemo, da so kisiki potrebnejši za življenje kot pa sama hrana, pa se jim vedno poklanja bore malo ali pa skoraj nič pozornosti. Človeška telesa so zelo trpežna in odporna in dolgo časa lahko delujejo le navidezno, tudi celo več let. Tako se lahko s tako imenovanimi kratkimi hrčkastimi vdihi preživi kar dolgo, a bomo trpeli. Ne bomo poznali imeti dovolj zbranosti, svoje varnosti, osredotočenosti, trpel bo naš spanec, ostalo se bo brez občutka za vztrajnost, zmanjkovalo nam bo tudi ravnotežij in ostanemo lahko kar brez same sposobnosti po telesni realnosti.

Dihanje pa omogoča optimizacije delovanja v telesu na vseh ravneh in sigurno nam bo brez kisikovih delcev posledično lahko sledilo marsikaj …
od
kronične bolečine, zmede, trpljenja, tesnob, kratkih bolezni pa vse do rakastih tvorb itd.,
kar je v osnovi le posledica in pomanjkanje kisikovega ravnovesja na celičnih ravneh.

Spontanejše in pa polnovrednejši dihanje
bo zato vedno bolj bistvenega pomena vsem posameznikom, ki si želijo
zagotavljati sami sebi kvalitetnejše življenje
(stabilne čustvene plati).

Večina vsega tega še kar ne bi upoštevala. Rajši se zapravlja svoja premoženja za iskanje optimalnega zdravja v dragih in bolj kompliciranih sistemih, ki so žal tudi posledica družinskih in sistemskih razvad. Raziskave so pokazale, da najtežje spreminjamo navade, ki so povezane z zdravji. Kadar gre za zdravje, se ljudje pogosto nezavedno upiramo spremembi, saj je potrebno obrniti in porušiti stare družinske tradicije, ki so plod več različnih generacij in družbeno sprejemljivih norm.

Zahodni svet posveča vse več pozornosti telesni kulturi in svojemu vidnemu videzu, s čimer ni nič narobe. A v navdušenju pač ne gre pozabiti, da telovadba za zunanje mišice ne bo vse. Tudi sami notranji organi in njih notranja higiena potrebujejo rednejšo nego in ogrodja za to so nam lahko kar naše poti dihanja same. Pomanjkanje subtilnejših vadb znotraj telesa vodi v preobčutljivost pri samih notranjih organih, pa poti znotraj po nas samih ostajajo hromljene. Organi nam tako sčasoma slabijo in popuščajo zaradi fizičnih poškodb, še večkrat pa zaradi stresov in drugih neprijaznih čustev. V nas začnejo slabše delovati in kar je še slabše povezave med samimi organi oslabijo ter dobivajo nepravilne oblike, medsebojne blokade in pa nervoze. Tako nam gre počasi, počasi znotraj v nas še na slabše in tega na začetku niti ne opazi nihče.

Kisikovi delčki bodo vedno hrana za možgane, ki nas prehranjujejo tam, kjer nas hrana nikoli ne bo znala?

Seveda je pomembno, da se poje več zelenja, ekološke in lokalno pridelane sveže hrane in si zato priskrbimo vnos mineralov in dodamo si več barvne hrane, da lahko pridobivamo še vitamine. Kadar pa je vse to pri nas znotraj že moteno, se za izboljševanje naših počutij potrebuje konzumirati energetske pijače, zdravilne pripravke in prehranska dopolnila ter to spet ponavljati, in ker je učinek vseh omenjenih substanc samo kratko kratkoročen… nam postaja to dolgoročno precej drag šport.

Ali kdaj pomislite, koliko se zapravlja od družinskega proračuna za vitamine, sokove in energetske napitke… in coca cola life styl-e? Na koncu bo potrebno doumeti le eno samo … glavni viri dobre sinergije vaših teles bodo kisikovi delci znotraj krvi kar sami. Ko kisiki krožijo po telesih, se sprošča v celice tkiv in organov in tam opravi funkcijo z več različnimi encimi in soustvarja gorivo za vaše telo. Kisikovi delci se po telesu ne razporedijo enakomerno in zato je najnujnejše opravilo, da jih je znotraj krvi več kot preveč. Kisikovi delci so torej ključni, da lahko razmišljamo, prebavljamo, da se nam lahko sploh urejajo hormonske strukture in si soustvarjamo živčne prenašalce. Poleg tega je naloga pljučnih kril, da se v telo dovajajo kisiki in iz telesa odvede ogljikov dioksid. Pravo ohranjanje ravnovesij se razvije znotraj udiha in le ta vam potem daje zbranosti, produktivnosti, prisebnost in posledično uspešnost.

Spomnimo se, da nam bo le kvaliteta samih spontanejših udihov, ki potekajo ne le globoko, temveč tudi bolj na široko, osnovni ter mogočni tempelj lepšemu počutju.

Dihanje samo je najstarejša in najbolj osnovna stvar, ki jo počnemo sproti, in to dan pa noč brez prekinitev.  Vsak diha, ne glede na starost. Prav zato je koncept dihanja nenavaden, skoraj že osupljiv. A ko enkrat prepoznavamo številne resne težave, ki nam jih naloži nepravilno dihati, spoznavamo, da je lahko sprememba v dihu trajna, preprosta in čudovita, ki nam naredi, da življenje nikoli več ne bo enako. Vadbe nas lahko rešujejo iz naših con ugodja, iz katerih mi sami kar ne znamo več ven.

Kje pa ste zdaj naše vibracije in zakaj naših lepih vibracij še ne bo videti na obzorju jutrišnjega dne …

Spokojno sprejmi izkušnje let, drugo za drugo, skladno odlagaj stvari iz mladosti** bi že zdavnaj morali razumeti prav vsi, rojeni zdaj na tem planetu z imenom Zemlja. Sodobni življenjski slogi nam samim žal večinoma ne podpirajo zlatih pa brezpogojnih vibracij. Vibracija naša in tudi skupna se nam nenehno spreminja, odvisno pač od samega počutja, okolja, kvalitete življenja, ki ga v tem trenutku doživljamo od stresa, čustev, (ne)ljubeznivih misli, hrane, pijače… Normalno je, da se naša vibracija spreminja in včasih tudi pade – dokler ne pade prenizko za daljše časovno obdobje.

Tukaj je nekaj najbolj pogostih stvari, ki nam nižate vibracijo in povzročate težave v življenju. Včasih morda negativnih situacij, ki se nam dogajajo v življenju, niti ne bi povezali z naslednjimi stvarmi…

Kadar se veliko kritizira, osira, jadikuje, premleva, izmišljuje, grde besede govori, krade, laže, prireja informacije?? … itd postajajo same vibracije nenehno vse nižje, kar lahko privede do utrujenosti, fizične bolezni, negativnih občutkov in čustev ter izgube stika s svojo dušo. Pripelje nam v življenje kaos, dramo in negativne preizkušnje. Ker v vesolju vlada zakon Resonanca, privabljamo k sebi vibracije, ki jih oddajamo. Izogibajmo se tem in podobnim trenutkom, kolikor je le mogoče, ter čistimo raje sproti si svoje stare pa potlačene vzorce obnašanja, ki nam niso več niti v korist niti v ponos.