Kaj nam nudita ti dve vadbi


… in kako lahko zdaj vsi mi kdaj pa kdaj umirimo si svoje ponotranjene zveri … ..

V TELESU IMAMO VEDNO VEČ KOT 70% TEKOČIN
IN PREKO ,,UDIHA" SE V NAS ZMORE BREZ ŠKODE ZA NAS SAME IN ZA VSE OSTALE STANJE PO TEH NOTRANJIH SVETOV TUDI IZRAVNAVATI SI
(beri: čustveni svetovi)

:)) takole je našo vadbo opredelila udeleženka naših vadb preko zooma Ga. Elena iz Ljubljane sredi nosečniških težav: 

Seveda z veseljem napišem nekaj besed – kot nekakšni občutki mamice z nekoliko težavno nosečnostjo (imela sem krvavitve, ki bi se žal lahko slabo končale, zato velja nosečnost za rizično, je pa zdaj precej bolje in sem optimistična tudi za naprej).Težko bi trdila, da so samo dihalne vaje izboljšaje moje splošno počutje v nosečnosti, so pa zagotovo prispevale pomemben košček v mozaiku izboljšanja počutja, večje sproščenosti ter globlje povezanosti z otročkom pod srcem. Toplo priporočam!💛💛

Ko se rodimo, se zgodi prvi udih, ko umremo, izdihnemo, da gremo lahko še kam drugam. Med obema dogodkoma pa se neprekinjeno diha in zato ni kar vseeno,
kako se v nas zdaj da dihati.
Telo veš, le ti si zgradnik in mi bi dosti lažje preživeli, če bi si sproti odplavljali ozek in preveč plehki udih, ker bi se nam potem pri krvi vedno znova zmoglo pretakati več kot dovolj kisikovih delčkov in bi le ti v zadostnih merah prehajali tudi gor do možganov naših. Prav tako se nam da tudi gibanje življenske pra-sile življenja znotraj telesa v dihanju vedno do urejati si, kajti kadar postaja le ta nemočna ter utrujena od vsega, se nam ne ljubi več pa se nam zato na določeni točki v življenju rado vse samo še zatika.
Preutrujeni od vsega tega, kar se nam ljudem dogaja v zadnjem desetletju, bomo preko udihov ospešno korak po koraku uspeli in prihajali nazaj do nas samih. Le če bomo delali VSAK PRI SEBI IN ZA SEBE SAMEGA SAMO, sicer bomo vsi pristali zrobotizirani in bomo le še orodje nekaterim (beri... samo peščici ljudi, ki trenutno vodi ta naš svet).

Da se ognemo vseh pasti, se za vse nas več kot nujno potrebuje,

da naj bodo

– naši notranji organi spet postajali nazaj prožnejši, in naj se ve :)), tudi pretočnejši

– naše celice lahko nazaj pridobivale več svežin (več goriv)

– uravnano ojačana gibanja po sinergiji od znotraj telesa, tudi vse tja do zadnje celice naših teles  

– zmogli si sami pridobivati tudi več kvalitetnejših zaznav do in iz nezavednejših nivojev

ker se bo

samo takrat dolgoročno lahko pridobivalo na kvalitetnejši koncentraciji in se tudi zmoglo ohranjati nas same v brezpogojnih držah!


Vse to in še več vam trajnostno zagotavijo udeležbe pri vadbah iz in po ,,vVajiV@j" ter sistem Dihaš.si

Poleg zagotavljana dovolj kisikov se znotraj vadb iz in po ,,vVajiVaj” lahko da vsem nam sproti zagotoviti tudi še, da si bo kar vsaka oseba sama zmogla

  • umiriti si čustva in duha in se bomo zato lahko v globinah sprostili
  • razbremeniti se že sproti postanih energij, (ker za nazaj ne bo šlo več) 
  • priskrbeti si več dobre pretočnosti od znotraj, v sinergiji sami in posledično zaradi tega imeti želje po večnemu miru
  • sprostiti si tudi posledice prehajanj starejših naših in tudi tujih skrbi, saj je skrb  pozornost brez učnikov samih – uhajanje pozornosti na polja, ki nas sproti samo zavirajo ali ovirajo.
  • SPROTI in brez BESED  razbremeniti se raznih dnevnih PRENATRPANOSTI, vedno, kadar se naleti na izziv
  • in si hkrati zagotavljati si samo še ta prave pot na poteh do najvišje vibracije (dodatni bonusi)

Tako bi si lahko zdaj že vsak kar sam sebi, sproti in pa brezpogojno ter varnejše kot doslej vzpostavljal visoke stopnje samo-zavedanja!??

Vadbi iz in po ,,vVajiV@j" ter sistem Dihaš.si
Pri vadbah iz ,,vVajiVaj” se nam dogodi, da se pomirimo do te mere, da se hkrati razbremenjujemo postanih energij ven iz telesa in še prenapetosti in posledice naših, pa tudi vseh tujih postanih skrbi, kar hkratno sprošča pretoke v krveh in mi dobivamo nazaj svoje moči v gibanju prasil, saj smo si nadomestili dovolj kisikove delčkov. In naše življenje spet steče po varnejših poteh za naprej. Sicer se pa radi zatikamo v druga življenja, ne pa v svoja in družinska. Naše notranje prenapetosti so bile po navadi samo posledice preveč nakopičenih del, možno tudi preveč monotonih delovanja ali pa so plod večletnih preveč stresnih situacij, potlačenih in neizrečenih stanj ali še starejših skrbi znotraj nas samih in blokad pri kisikih. Vse to vibrira od znotraj samih vibracij, da se jih hkrati sploh ne prepoznava več, saj smo jih mi že vzeli za svoje. Velikokrat se je namreč zgodilo tudi to, da smo kaj povzemali po ostalih in da zdaj vse ni glih samo naše.  Prav je, da razumemo, da so v nas tudi do dedovana in pa tudi privzeta stanja kar od okolja našega. Marsikaj so tudi še odsevi iz vojne nazaj, pa nimamo pojma zakaj … tako pač to gre.
 
Kadar postajaš ti hrbtenjača prožnejša in je pretok pri krvi spet optimalnejši, postane moje delovanje lahkotnejše in manj utrujajoče, jaz pa v bolj pravilni drži pa v dobrem razpoloženju in z boljšo koordinacijo... ti nam boš to vedno naš moto bil!
Si zmore kdo predstavljati kako je lahko lepo,
kadar je v nas samih stanje ponotranjenega zadovoljstva, miru, spokojnosti in pa harmonije.

Iz mojih izkušenj ljudje danes sploh ne vedo več, kako so notranje preutrujeni. Dejansko se danes v družbi še vidi, da je za to manjkajo pogoji. Obstajajo blokade v pretočnosti, to so naše jeze, zamere, obsojanja pa laži in sovražni govor znotraj službe in tudi družbe. Da se o domovih ne govori. Z leti se nam tako porazgubi prožnost teles in tihi pa preprosti statični raztezni vadbi na udih (strečingi) po notranjih organih ter njih priprave nam vrnejo živahnejše krvi, posledično pa boljše zgibanje znotraj telesa. Posledično zunanje gibanje takrat postaja lahkotnejše in manj utrujajoče, mi pa zadovoljnejši občani. 

Res je, da nam lahko mediji in reklame kažejo, kako idealno je naše življenje, a od znotraj in pri nas je pa po domače. Posamezniki na ven že delujejo kao in v sebi pa so skrušeni, družine prekrhke in v podjetjih doživljamo prevečkrat razdiralne momente videnja. Saj razumete, kar oddajamo, doživljamo potem v življenjih naših. Če vas zanima, kaj se zdaj vibrira, si samo poglejmo kolektivno zavest. Vse, kar zdaj trenutno prehaja pri nas v naša življenja sama, smo si pritegnili mi sami, po naših vibracijah od znotraj nas samih. Zdrava  prehrana, več športne vadbe, pitje tekočin, lokalna samooskrba … vse to je premalo, da bi razrešili še konfliktne in pa razdiralne odnose znotraj nas. Psihoterapiji pa ne glede na to, koliko bo terapevtov, tudi že zmanjkuje časov.

Sčasoma smo postali prav vsi ujetnik svojih zamisli in ujetnik lastne sence. In tako od znotraj nas obstajajo vse bolj razvejane globeli, ki si jih lahko predstavljamo kot ene take, nam nevidne, a zahrbtne hobotnice, ki se mrežijo in odvodijo naše življenje samo namesto nas samih💛💛💛

In tako se naše vibracije hitreje nižajo, čeprav bi bilo boljše, da bi se kdaj zviševale. Že prehitri tempo življenja, pa računalniki in dlančniki, so narušili temelj ZdravJe (naš nivo duha), čas korona virusov nam je bil pa samo še ena pika na i. In tu nam meditacije in pa čuječnost ne zmorejo pomagati. Ker je v nas pot kisikom okrnjena, nam lahko delujejo le površinsko in torej le kot eni kratkoročni instantni pripravki, ki nam ne delujejo tudi od znotraj samega Duhu.

Kaj je pravzaprav mišljeno z vsemi temi našimi od znotrajšimi vibracijami?

Naša trenutna vibracija, to je sam trenutno stanje tukaj, ki ga vsak trenutek podoživljamo. Vsak posameznik in pa tudi vsi skupaj. Če se že doživlja Ljubezen in Spoštovanje, potem je sama naša vibracija višja in še lepše bo vzcvetela. Če pa se radi sučemo v krogih razdiralnih odnosov, bo vibracija lahko postajala samo še nižja. Ker nam le plus in plus lahko prinaša pluse se  v primeru samih nižjih vibracij vibracija le ta samo še bolj niža tako kakor da bi sedeli v živem pesku.

Še posebej bi opozorila na skrbi in stiske, ki si jih hote ali nehote potiskamo vse globlje pod preproge. Svet se vrti naprej, hitro, prehitro in še hitreje se bo, mi pa takoj z njim in se nam vsem tudi mudi pehati za razno raznimi dobrinami. Zato bo zdaj nujno popaziti, da si dvigujemo v prvi vrsti le lastna samo-zavedanja. Namesto da vsem ostalim pamet solimo, kako naj zdaj to, zdaj ono, ali pa s prsti pokažemo na vse druge, le na sebe še pa ne, raje opazujmo mi sami kar sebe. Vsak mesec sproti gre hočeš nočeš kar hitro in nobenemu ni lahko. Takoj se spet srečujemo z novimi dodatnimi skrbmi ter nevede še dodatno obremenjujemo naše notranje počutje, saj si nismo uspeli sčistiti niti ta starih ostankov navlake. Tako se pristaja v združbi slabo nadihanih robotiziranih, samovšečnih oseb, ki skoraj ne zna več dihati, drvi kot ponoreli vlak brez zavor in ki nima več pravih vzvodov, da bi se še lahko prilagajala na te novejše ali drugačne okoliščine. Pri vsem tem so same žene še najbolj ogrožena vrsta, saj so milejša in tudi bolj čustveno zapletena bitja… smo pa tarče za vse reklame, pa zato večina že pojenjuje sapa in neprizemljeno sobiva. Vse to pa se pozna tudi pri učnih uspehih naših najmlajših

Tako smo sedaj skozi ,,vVajiV@j"-i končno pridobili enostavna ogrodja, da
se da znotraj nas mimo besede po nas ukrepati, ker si zdaj vsak sam sebe zmore spet nazaj, umiriti si tudi znotraj duha. Vsak pridobiva več svoje pretočnosti točno tam, kjer se potrebuje in si hkrati zagotavlja nazaj sam svoj dušni mir! Zakaj pa? V teh vadbah vsak postaja v pretočnostih znotraj nam samim še pretočnejši in še subtilnejši od samih nas in tudi od vsega tega mentalnega dogajanja. In prav zato, ker se zraven dodatno ne vpletajo tudi naše besede in pa sami razumi:)), si bo lahko vsak kar sam zelo lepo vplival hktati na svoje razpoloženje in na sam razvoj duše, pa tudi dušnega poslanstva od znotraj samega duha.

Vadbi ,,vVajiV@j” in sistem Dihaš.si od Brigite Jevnikar

Društvo za osebno svetovanje Valantis, Planina 25, 4000 Kranj