PROCESE STARANJA SE LAHKO DA TUDI UPOČASNITI

Staranje samo je sam en BIOLOŠKI POJAV, pri katerem se spremeni odnos človeka do časa, sveta in okolja ter do lastne preteklosti. Soočanje s starostjo se pri večini ljudi začne že sred četrtega desetletja.
Z preprostimi bolj počasnimi vadbami, pravilno prehrano, dobro pitno vodo, pravilnim dihanjem, ravnovesjem med delom in počitkom ter zmernostjo v vsem lahko povprečno produktivnejše človeško življenje podaljšamo za 20 do 30 let življenja.

To je treba danes ljudem prikazovati (z vzori) že v mladih letih, da se lahko vsak čimprej prične zgibati in telovaditi, saj je naše telo genetsko zasnovano tako, da živi veliko dlje, kot je danes splošna resnica.

Podaljševanje pričakovane življenjske dobe ne bi smelo biti omejeno le na izogibanje boleznim, ampak tudi na dostojnejše staranje. Ljudem bo treba dopustiti, da se starajo počasi in dostojanstveno, kot ene katedrale. Vsak človek je prišel na svet sam in mora sam oditi, velja pa pripomniti, da vmes odloča o vsem prav vsaka oseba čisto sama.

Starost pač (čas) ni edino, kar je odgovorno za degenerativne procese v človeškem telesu.

Že vsrednih letih se začenjamo srečevati s številnimi telesnimi spremembami. To s počasnimi koraki vodi v pasivnost, umik in osamljenost, v kolikor ne spremenimo pogled na cel svet že sred srednjih let in tudi kaj pri sebi odpustimo (družinski vidiki, kaj vse se sme, kaj pa ne).  In da stanje v sebi osvežimo najprej nazaj za naprej … za dostojnejše doživljanje starosti.  Starost je bila dolgo odrinjena na rob družbenega dogajanja, kot da je ni. Zdaj bo potrebno  spremeniti vidik do žlahtenja naših bogatih preživetih let in predvsem spokojno odlagati bremena iz preteklosti. Marsikoga je življenje pretepalo, ostrilo in izpljunilo, tako da nas sedaj nosijo noge napol mrtvega, ker ni ukrepal že prej. V bistvu strah, ki ga ljudje začutimo pred prehitrim časom, zlomi duha in telo ter tako povzroči  prezgodnje staranje. Torej ta strahopetni odnos do staranja prispeva k njihovemu še hitrejšemu staranju.

Vsak tak proces se da upočasni in omili s preventivo, ki vključuje pravilnejšo prehrano,  zmernejšo telesno aktivnostjo ter izpopolnimi udihi.

V tem obdobju niti ni več vseeno kako se da dihati, saj je dihanje samo proces usklajen z odnosi našimi. To je osnova in najboljša obramba pred fizičnimi in duševnimi staranji.
UMIRJENI VADBI iz ,,vVaji@Vaj-i”  in njih priprave bodo lahko blagodejno vplivali na vse povezave za našimi notranjimi organi (ključe mladosti) ter zato lahko podpirali vse telesne in umske sposobnosti in zelo dobro vplivali tudi na povezavo duš in duha. Nadomestita nam nazaj bolj pravilne doze kisikov po telesu  in prav zato za dolgo časa lahko odložili degenerativne procese in prinašli več miru ter večje zadovoljstvo v telesih @ nasploh več radoživosti do življenja na daljši rok in pa tudi pripravljenost, da človek tudi sam v življenju poskrbi zase in za več svoje lepše prihodnosti.

Še enkrat …brez dovolj kisikovih delčkov v telesih na dogli rok ne gre pričakovati boljšega počutja in  trdnega zdravja in kvalitetnejšega žlahtenja naših let … odloča pa le vsak sam!

 

Vidimo se …

@BrigiteJevnikar

info@dihamdihas.si

P.S.: Ti blogi imajo namen odpirati vsem oči, da se da čez svoje dihanj „sproti“ sprostiti nešteto težav stran iz naših življenj in da ni potrebno obupavati in ni potrebno, da nas je brezglavo strah, niti ni potrebno skrbeti. Življenje ima vedno svoje namire in zato je potrebno najprej samo sprejeti, da se nam samim to pač dogaja, potem pa skrbeti za več kisikov in delati velč kratkih korakov z malček več samih odgovornosti

Delite objavo:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn