Kaj nam nudita ti dve vadbi


… in tako si mi zdaj kar sami sebi lahko pomirimo svoje ponotranjene zveri … ..

V ljudeh bo še vedno več kot 70% vod
in prek "udihov" se v nas lahko da brez škode za nas same to stanje znotraj v nas tudi uravnati si
(sam čustveni svet)

:)) takole je našo vadbo opredelila udeleženka naših vadb preko zooma Ga. Elena iz Ljubljane sredi nosečniških težav: 

Seveda z veseljem napišem nekaj besed – kot nekakšni občutki mamice z nekoliko težavno nosečnostjo (imela sem krvavitve, ki bi se žal lahko slabo končale, zato velja nosečnost za rizično, je pa zdaj precej bolje in sem optimistična tudi za naprej).Težko bi trdila, da so samo dihalne vaje izboljšaje moje splošno počutje v nosečnosti, so pa zagotovo prispevale pomemben košček v mozaiku izboljšanja počutja, večje sproščenosti ter globlje povezanosti z otročkom pod srcem. Toplo priporočam!💛💛

Ko se rodimo, se zgodi prvi udih, ko umremo, izdihnemo, da gremo lahko še kam drugam. Med obema dogodkoma pa se neprekinjeno diha in zato ni kar vseeno,
kako se v nas da dihati.

Telo veš, le ti si zgradnik in mi bi dosti lažje preživeli, če bi si sproti odplavljali ozek in preveč plehki udih, ker bi se nam potem pri krvi zmoglo ponovno pretakati več kot dovolj kisikovih delčkov in bi le ti v zadostnih merah prehajali tudi gor do samih možganov.  Gibanje sile življenja znotraj telesa se nam da pri dihanju nazaj do urejati si, vedno kadar postaja le ta nemočna ter utrujena od vsega in se nam ne ljubi več pa se nam zato na eni točki v življenju vse še samo zatika.

Preutrujeni od vsega tega, kar se ljudem dogaja v zadnjih desetletjih, bomo samo tako uspeli in korak po koraku začenjali prihajati nazaj k sebi, sicer bomo vsi pristali samo še bit orodje nekaterim (beri... samo peščici ljudi, ki trenutno vodi ta naš svet).

 

Zato se v nas nujno potrebuje, da bi lahko

– naši notranji organi postajali še prožnejši, in naj se ve :)), tudi pretočnejši

– celice lahko pridobivale še več svežine (več goriv)

– se nam ojačalo gibanje v sinergiji znotraj telesa do zadnje celice samega telesa

– si zmogli sami priskrbeti tudi več kvalitetnejših zaznave do nezavednejših vojev

ker

se takrat pridobiva na kvalitetnejši koncentraciji in se tako zmore ohranjati nas same v brezpogojnih držah


Vadbi ,,v VAJI vaj" in sistem Dihaš.si

 

Poleg dovolj kisikov se znotraj v “VAJI” vaj sproti vsem nam zagotovi še, da si zmoremo

  • umiriti si čustva in duha, da se bomo v globine sprostili
  • razbremeniti se že sproti postanih energij, (saj za nazaj ne gre več) 
  • priskrbeti si boljše pretočnosti od znotraj, v sinergiji sami in posledično zaradi tega imeti želje do večnega mira
  • sprostiti tudi posledic prehajanj starejših naših in tudi tujih skrbi (skrb je pozornost brez učnikov samih – uhajanje pozornosti na polje, ki nas sproti bolj zavirajo kot ovirajo)
  • SPROTI in brez BESED  razbremeniti se raznih dnevnih PRENATRPANOSTI, vedno, kadar naletimo na izzive,
  • zagotavljati samo ta prave pot na poti do najvišjih vibracij

tako zdaj lahko že kar vsak sam sebi brezpogojno ter varno vzpostavlja najvišjo stopnjo samo-zavedanja!??

Pri vadbi “v VAJI vaj” se nam dogodi, da se tako pomirimo, da se hkrati razbremenjujemo postanih energij ven iz telesa ter tudi prenapetosti in posledic naših, pa tudi vseh tujih postanih skrbi. Naše notranje prenapetosti so po navadi posledice preveč nakopičenih del, možno tudi preveč monotonih delovanja ali pa so plod večletnih preveč stresnih situacij, potlačenih in neizrečenih stanj ali še starejših skrbi znotraj pri nas samih. Vse to vibrira od znotraj vibracij samih pa jih hkrati niti ne prepoznavamo več, ker smo jih že vzeli kar za svoje. Velikokrat se je namreč zgodilo, da smo marsikaj povzemali od ostalih in da glih vse ni samo naše. Prav je, da razumemo, da so v nas tudi do dedovana in pa tudi privzeta stanja kar iz okolja samega. Vse to je stanje od znotraj, po nas.
 

Vadbi ,,v VAJI vaj" in sistem Dihaš.si

Si še zmoremo predstavljati … kako lepo je, kadar je v nas stanje ponotranjenega zadovoljstva, mira in pa stanje harmonij.

Dejansko se danes v družbi še vidi, da je za to manjkajo pogoji. Obstajajo jeze, zamire, obsojanja, laži in sovražni govor znotraj službe in tudi družbe. Da se o domovih ne govori. Res je, da nam lahko mediji in reklame kažejo, kako idealno je naše življenje, a od znotraj pa je drugače Posamezniki so skrušeni, družine prekrhke in v podjetjih doživljamo prevečkrat razdiralne momente vodenja. Saj razumete, kar oddajamo, doživljamo potem v življenjih samih. Če vas zanima, kaj se zdaj vibrira, si samo poglejmo naše življenje. Vse, kar zdaj trenutno prehaja pri nas v naša življenja sama, smo si pritegnili mi sami, po naših vibracijah znotraj nas samih. Zdrava  prehrana, več športne vadbe, pitje tekočin … vse to je bore malo, da bi razrešili še konfliktne in pa razdiralne odnose od znotraj nas, psihoterapiji pa tudi že zmanjkuje časov.

Scasoma postane prav vsak ujetnik svojih zamisli in ujetnik lastnih senc in znotraj nas nastajajo vse bolj razvejane globeli, ki si jih lahko da predstavljati kot ene take, nam nevidne, a zahrbtne hobotnice, da mrezijo in vodijo zivljenje samo💛💛💛

In tako se naše vibracije hitreje nižajo, čeprav bi bilo boljše, da bi se kaj zvišale. Že prehitri tempo življenja, pa računalniki in dlančniki, so narušili temelj ZdravJe (naš nivo duha), čas korona virusov nam je bil pa samo še ena pika na i. In tu nam meditacije in pa čuječnost ne zmorejo pomagati. Ker je v nas pot kisikom okrnjena, nam delujejo le površinsko in zato le kot eni kratkoročni instantni pripravki, ki ne delujejo tudi od znotraj samega Duhu.

Kaj je pravzaprav mišljeno s temi našimi notranjimi vibracijami?

Naša trenutna vibracija je sam trenutno stanje tukaj, ki ga ta trenutek podoživljamo. Vsak posameznik in pa tudi vsi skupaj. Če se že doživlja Ljubezen in Spoštovanje, potem je sama naša vibracija višja in še lepše bo vzcvetela. Če pa se radi sučemo v krogih razdiralnih odnosov, bo vibracija lahko postajala samo še nižja. Ker nam le plus in plus lahko prinaša pluse, se  v primeru samih nižjih vibracij vibracija le ta samo še bolj niža, tako kot da bi sedeli v živem pesku.

Še posebej bi opozorila na skrbi in stiske, ki si jih hote ali nehote potiskamo vse globlje pod preproge. Svet se vrti naprej blazno hitro, mi pa takoj z njim, saj se vsem mudi pehati za razno raznimi dobrotami. Zato bo tu nujno potrebno popaziti, da si dvigujemo v prvi vrsti lastna samo-zavedanja. Mesec kar hitro mine hočeš nočeš in mi se takoj spet srečamo z novimi skrbmi ter nevede dodatno obremenjujemo naše notranje počutje, ker si še nismo uspeli sčistiti niti ta starih ostankov navlak. Tako ostajamo združba slabo predihanih robotiziranih oseb, ki skoraj ne zna več dihati, drvi kot ponoreli vlak brez zavor, ki nima več pravih vzvodov, da bi se še lahko prilagajala na te novejše ali drugačne okoliščine. Tu so same žene še najbolj ogrožena vrsta, saj so milejša in tudi bolj čustveno zapletena bitja… so pa tarče za vse reklame, pa zato večina že neprizemljeno sobiva.

V vadbi VAJI vaj pa smo sedaj dobili ogrodja,
da se lahko da ukrepati in da zmore vsak sam sebi pridobiti si nazaj tudi svoj dušni mir, saj so te vadbe od znotraj nam samim subtilnejše od nas samih in tudi od samih mentalnih dognanja. Takrat se zato potem da delovati znotraj po nas, ker se zraven ne vpletajo besede in razumi :)), pa se da hkrati odlično vplivati od znotraj nam samim tudi na duše in Duha .
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vadbi ,,v VAJI vaj” in sistem Dihaš.si od Brigite Jevnikar

Društvo za osebno svetovanje Valantis, Planina 25, 4000 Kranj